Massages

MASSAGES

1. Californische massage
Je alleen maar laten masseren omdat het leuk is: dat is de filosofie van de Californische massage. Er bestaat geen betere manier om terug één te worden met je lichaam.
De Californische massage is ontstaan in het begin van de jaren 70 in Californië, dicht bij San Francisco. De bevrijding van het lichaam, je gevoelens uitdrukken en het persoonlijke evenwicht stonden centraal. En het is nu net in deze new-age context dat de techniek van de Californische massage zich heeft ontwikkeld om nadien in de jaren 80 bekend te worden over de hele wereld.
De Californische massage is sensueel en gebeurt gewoonlijk enkel met ondergoed. De toegepaste techniek bestaat erin om het hele lichaam te masseren met aromatische en etherische oliën, met glijdende bewegingen, het te kneden en het te prikkelen met lichte aanrakingen. Over het algemeen wordt het aan het huidoppervlak gemasseerd. De massage is traag, zacht en uitgebreid.
De Californische massage is voornamelijk goed voor mensen die een ontspannende pauze willen en die terug één willen worden met hun lichaam. Het is een zachte massage, prikkelt de zintuigen en ontspant gestresseerde en overspannen mensen.
De massage stimuleert de zenuwuiteinden van het lichaam en zorgt voor een evenwicht in het zenuwstelsel.
Verinnerlijking is heel belangrijk: je kunt de zintuiglijke rijkdom van je lichaam herontdekken en de signalen dat het je geeft beter leren begrijpen. Er is dus niet alleen een lichamelijk, maar ook een psychologisch effect. De massage verbetert indirect je lichaamsbeeld, je zelfrespect en je zelf-luistercapaciteiten en het is gunstig voor je ontplooiing.
Deze massage is niet bestemd om zware spierspanningen te verwerken. Bij twijfel of vragen over de Californische massage: graag advies raadplegen bij uw massagetherapeut.
60min
90min

2. Mindfulness massage
Mindfulness massage is een combinatie van aanraking (massage) en mindfulness (staat van bewustzijn in het “hier en nu”). Je moet dus bereid zijn om samen met jouw massagetherapeut te werken. Deze multi-level aanpak geeft een diepgaand effect. Door middel van aanraking, meditatie, oefeningen en bewegingen wordt een diepe bewustwording gecreëerd.
Vrijwel iedereen is in deze hectische tijd op zoek naar bewustwording, rust en diepgang. Deze massage creëert een diepe bewustwording die voor iedereen te ervaren is.
Mindfulness massage werkt vanuit de “5 States of Being”: ademen, loslaten, accepteren, bewustzijn en vertrouwen – vijf paden die je dichter bij jezelf brengen, vijf thema’s die je kunnen uitdagen of tegenhouden om volledig aanwezig – in het nu – te zijn.
Door het volgen van één of meerdere sessies kom je verder bewuster in het leven in algemeen. Als je je hierin verdiept, kun je de essentie van mindfulness ontdekken
Ademhaling – bewust ademen wordt vaak tijdens het mediteren gebruikt. Je ademt altijd. Daardoor is het een effectieve manier om je bewust te maken van het nu.
Loslaten – het leven kan zo overweldigend zijn, dat je graag op zoek gaat naar zekerheid. Je wilt dat ook vasthouden. Dat echte zekerheid niet bestaat, wil niet zeggen dat je daar niet naar streeft, soms zelfs krampachtig. Wensen, doelen, eisen en angsten: het kunnen allemaal obstakels zijn om niet ontspannen bij jezelf te kunnen zijn.
Acceptatie – sommige feiten kunnen voor jou onaanvaardbaar of moeilijk te accepteren zijn. Maar het gebeurt. En wat jij ervan vindt heeft geen enkele invloed op de situatie. Wel kun je wat doen aan de manier waarop jij omgaat met de situatie.
Bewustzijn – je hersenen zijn ervoor gemaakt om te denken. En dat doen ze graag. Maar je kunt het denken ook uitschakelen. Daartoe wordt er in de sessie bewustmaking gepromoveerd. Steeds weer word je afgeleid door je gedachten en steeds ga je weer terug naar het nu.
Vertrouwen – het ontwikkelen van vertrouwen in je eigen innerlijke wijsheid is een essentieel onderdeel van mindfulness. Bij het beoefenen van mindfulness neem je steeds verantwoordelijkheid voor jezelf en zul je steeds meer op jezelf leren vertrouwen.
Tijdens de Mindfulness massage ervaren veel mensen een uitbarsting van emoties, of tranen, of gelach – het is normaal en je moet zich niet schamen of iets achterhouden.
De bedoeling van Mindfulness is om zich bewust te zijn van elke deel van zichzelf (“goed” of “minder goed”), om zichzelf te accepteren in totaliteit en om los te laten.
Deze massage is niet bestemd om zware spierspanningen te verwerken, het is meer gericht om emotionele en mentale spanningen los te krijgen. Bij twijfel of vragen over de Mindfulness massage: graag advies raadplegen bij uw massagetherapeut.
90min
120min

3. Dieptemassage (of Deep tissue massage)
Deep tissue massage, hoewel vergelijkbaar, is niet te verwarren met sportmassage – het zijn twee verschillende manieren van jouw lichaam te behandelen en ze hebben ook elk een verschillende doel. Meer over de sportmassage in de overeenkomstige rubriek.

Nu Deep tissue of Dieptemassage, hoe werkt het en waarom ?
Deep tissue massage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met voldoende circulatie in de weefsels zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het losmaken van zware spanningen, alsook het herstel van je spieren en je lichaam.

Wat noemen wij eigenlijk deep tissue in ons lichaam?
Juist: de fascia. Een Deep tissue massage richt zich niet per se op de spieren zelf, maar vooral op het bindweefsel dat rondom en door je spieren loopt. Bindweefsel – ook fascia genoemd – vormt zich continu.

Zit je bijvoorbeeld lange tijd in een verkeerde houding, dan zorgt het bindweefsel dat zich tussen je spieren vormt ervoor dat je nog ‘vaster’ in die verkeerde houding zit. Het loont daarom dit bindweefsel met een deep tissue massage los te masseren, zodat er weer ruimte ontstaat en je spieren soepeler voelen.

Een Deep tissue massage is dus principaal gericht om het bindweefsel los te maken, maar is verder nog heel goed voor je huid: het helpt tegen huidveroudering of een rokershuid, werkt goed tegen rode vlekken en je huid wordt minder slap.

Met langzame, krachtige en diepe bewegingen afgewisseld met vingers, duimen, vuisten, onderarm, elleboog of cupping wordt er diep gewerkt, waardoor de energiestroom geoptimaliseerd wordt in het gehele lichaam en spanningen en stress verminderen. Door de combinatie van diverse diepgaande technieken krijg je een dieper algemeen effect dan bijvoorbeeld bij een sportmassage. Na de massage voel je direct meer ruimte en ervaar je een diepere ontspanning.

Tijdens de massage is het aangeraden om te communiceren met de therapeut om te vermijden dat jouw behandeling te intens wordt. Je moet er ook rekening mee houden dat je tijdens de eerste 24 tot 48u na de Deep tissue massage pijn kan hebben in de meest gespannen delen of een algemene gevoeligheid van het lichaam kan ervaren.

Hoe komt dat?

Deze massage is vergelijkbaar met een flinke workout voor je spieren. Doordat Deep tissue massage vrij stevig is, is deze niet geschikt vlak voor of na een grote inspanning. Je zal namelijk jouw spieren teveel belasten en je zal er eerder nadeel dan voordeel van ondervinden.
Deze massage is niet bestemd om licht of vloeiend te zijn, het is meer gericht om zware lichamelijke spanningen los te krijgen. Bij twijfel of vragen over de Deep tissue massage: graag advies raadplegen bij uw massagetherapeut.
Rug-nek-schouders 30min
Achterkant 60min
Volledige lichaam (met hoofd) 90min

4. Sportmassage
Bewegen is goed voor iedereen! Dus wij gaan allemaal sporten. Het vermindert de kans op onder andere hartaandoeningen, overgewicht, hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, botontkalking en diabetes. De kunst is om verantwoord te bewegen. Dit is voor iedereen anders en is afhankelijk van leeftijd, lichamelijke conditie, interesse, niveau van sporten en zo verder. Door te hard te sporten of één bepaalde spiergroep meer te trainen dan de rest, komen wij soms in onbalans binnen ons lichaam, het kan soms tot blessures leiden.

Is het mogelijk om balans te behouden tussen inspanning en ontspanning?
Zeker wel. Als je jouw lichaam een beetje kent, voel je altijd wanneer dat het niet meer lukt om met stretching en zachte bewegingen jouw spieren volledig los te krijgen … en dan kom je voor de sportmassage.
Sportmassage kan twee doelen hebben: stimulerend of sederend (ontspannend / herstelbevorderend).

Een stimulerende massage wordt gegeven voor een wedstrijd of training. Het zorgt voor een betere doorbloeding van de spieren en een verbetering van de spierspanning, zodat ze ‘klaar’ zijn voor de komende inspanning en kan zo de kans op een blessure verminderen. Let wel: na de massage moet nog wel een warming-up volgen, want de massage is géén vervanging van de warming-up! De stimulerende massage is over het algemeen wat korter dan een sederende massage en wordt wat sneller en krachtiger uitgevoerd.

Een sederende massage wordt na een wedstrijd of training gegeven en heeft als doel de afvalstoffen versneld af te voeren, de spierspanning te verlagen, myogelosen (spierverhardingen) en spierpijn te voorkomen en ontspanning te geven. Net als bij de stimulerende massage, vervangt deze massage niet de cooling-down; het is een aanvulling op het verkorten van de hersteltijd. De sederende massage wordt gekenmerkt door een rustig tempo. Sederende massage bevordert ook herstel na een blessure.

Belangrijke verschillen tussen sportmassage en Deep tissue massage.
Hoewel beide massages gericht zijn op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren, zorg je er met beide massages voor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd (en daarmee bevorder je het herstel van je spieren en je lichaam).

Sportmassage is meer geschikt om met één bepaalde spiergroep te werken – om sneller terug te gaan trainen of beter te presteren. Sportmassage is een soort van klein-onderhoud, die zorgt dat jouw auto (lichaam) vlot blijft rijden. Met Deep tissue massage bewerken wij het lichaam in zijn totaliteit – wij gaan voor een misschien trager, maar algemeen herstellend effect. Het is een groot onderhoud dat ook zwaarder voelt voor het lichaam en wordt gevolgd door een herstelmodus (24-48u).

Sportmassage is bestemd voor sporters voor of na inspanning, alsook voor mensen die veel bewegen, en is eerder gericht op één bepaalde spiergroep. Opgelet! Bij extreme vermoeidheid en uitputting is een massage niet altijd verstandig. Bij twijfel of vragen over de sportmassage: graag advies raadplegen bij uw massagetherapeut.
1 zone 30min
2 zones 45min

5. Lymfedrainage (manuele)
Manuele lymfedrainage is een zachte massagevorm gericht op het stimuleren van het lymfestelsel. Het lymfestelsel helpt afvalstoffen verwijderen uit ons lichaam en brengt “nuttige” stoffen in de bloedbanen. Lymfebanen hebben eigen spiertjes die “pompend” werken. Door deze pompende werking wordt het lymfevocht vooruit geduwd. Door kleine klepjes in de lymfebanen wordt voorkomen dat de lymfe terugstroomt.

Manuele lymfedrainage is een techniek waarbij de massagetherapeut, door een zachte pompende beweging, de vochtopname door de lymfevaten stimuleert. Met specifieke handgrepen wordt de eigen beweeglijkheid van het lymfevatensysteem geactiveerd en gestimuleerd wat de afvoermogelijkheden van lymfe doet vergroten. Hierdoor kan er meer lymfe worden afgevoerd.

Het draineren begint in de gezonde gedeelten van het lichaam. Zo wordt er in de goed werkende lichaamsdelen ruimte gemaakt om lymfe uit het probleemgebied te ontvangen. Als laatste wordt in de “oedeemzone” gemasseerd. Manuele lymfedrainage behandelt zichtbare en niet-zichtbare oedemen. Deze oedemen kunnen fysieke en mentale klachten veroorzaken.

Lymfebanen bevinden zich over je hele lichaam. Daar waar lymfebanen samenkomen bevinden zich de lymfeklieren / lymfeknopen. Daarom is het ZINLOOS om lymfedrainage per zone uit te voeren. Hoewel, wij kunnen aan de “oedeemzone” een beetje heftiger werken, een effectieve lymfedrainage is altijd uitgevoerd over het hele lichaam en in serie van behandelingen.

Eerste behandeling duurt gemiddeld 60 minuten. Als je regelmatig blijft komen, duren jouw behandelingen 45 minuten. De beste resultaten worden verkregen na een intensieve start van de behandeling. Dit betekent dat je jouw therapeut in het begin 3 tot 5 maal per week zal bezoeken. De duur van de totale behandeling is afhankelijk van een aantal factoren en verschilt van persoon tot persoon.

Deze massage is niet bestemd om spierklachten te verlichten, het is aangewezen bij
• oedemen of zwellingen na ongeval, operatie, liposuctie, borstamputatie, implantaten of circulatiestoornissen;
• regelmatige ontstekingen (opgelet – ontstekingsprobleem moet tegelijkertijd of daarvoor behandeld zijn door de huisarts, anders bestaat er een risico van een grotere oedeem in het lichaam; lymfedrainage helpt om verdere ontstekingen te voorkomen en de huidige ontsteking beter te bestrijden, maar is niet effectief als het enige geneesmiddel daarvoor);
• migraine of hoofdpijn;
• klachten als gevolg van stress – zoals slapeloosheid, concentratieverlies, constipatie;
• keel-, neus- en ooraandoeningen;
• bloedcirculatiestoornissen.
Bij twijfel of vragen over de manuele lymfedrainage: graag advies raadplegen bij uw massagetherapeut.
60min
45min

6. Anti-cellulitis massage
Cellulitis komt voornamelijk voor bij vrouwen. De structuur van het onderhuids bindweefsel wordt beïnvloed door hormonen. Cellulitis is geen probleem dat door overgewicht ontstaat, het komt ook voor bij slanke vrouwen. De gevolgen van cellulitis worden zichtbaar door de bobbelige structuur in het bindweefsel. De vetcellen worden opgeblazen door een slechte stofwisseling, en op deze manier wordt de circulatie van bloed en lymfe gehinderd. De afvalstoffen kunnen niet worden afgevoerd met als gevolg verslapping van het bindweefsel. De opgeblazen vetcellen komen in de verdrukking en duwen het verslapte bindweefsel naar
buiten, met als gevolg een zichtbare en gevoelige bobbelige structuur van de huid.
Kortom: cellulitis ontstaat door een slechte afvoer van afvalstoffen waardoor vetcellen zich opblazen en door hormonale invloeden het bindweefsel vervormen.

Manuele anti-cellulitis massage wordt al lang toegepast met verschillende technieken. Deze massage richt zich op cellulitisklachten en is vooral geschikt om de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem te verbeteren. Deze vorm van massage is een pijnlijke aangelegenheid omdat het weefsel verstoord is en verstopt zit met klontjes en verhard vetweefsel. Er wordt gewerkt per zone. De diepte en de duur van de massagebehandelingen zijn bepalend voor het resultaat. Na 1 behandeling zul je geen resultaat zien. Een startkuur van minimaal 10 behandelingen (wekelijks) geeft zichtbaar en voelbaar resultaat. Na een aantal behandelingen merk je dat het steeds minder pijn gaat doen en kan jouw therapeut ook steeds dieper en intensiever masseren. En anti-cellulitis kuur begint altijd met 1 of 2 beurten van lymfedrainage (volledige lichaam).

Indien nodig wordt de Cupping geïntegreerd in de anti-cellulitis massage. Cupping is een techniek die veel wordt gebruikt om stagnaties van energie op te lossen. Deze methode werkt ook zeer effectief bij het verminderen van cellulitis in verschillende stadia, zowel bij de medium als de harde variant van cellulitis. Door middel van glazen of siliconen cups wordt een vacuüm gezogen op de huid. Op deze manier stimuleren wij het weefsel plaatselijk van een optimale doorbloeding en trekken wij de verklevingen los. De stofwisseling in de vetcellen wordt geactiveerd, ook de niet verharde vetcellen waarvan de stofwisseling niet meer functioneert (de harde en pijnlijke bobbels in het weefsel) worden weer in beweging gezet. Deze methode is goed te combineren met een massage. Door de verstoringen in het weefsel kunnen er blauwe plekken ontstaan die binnen een paar dagen vaak weer verdwijnen.

Massage gun wordt ook vaak gebruikt om het weefsel “zachter” te stimuleren voor de ingreep van manuele technieken. Elementen van Madero therapie zijn ook soms geïntegreerd.
(Voor elke anti-cellulitis massage maken wij gebruik van koffie-scrub op de zone die wij straks wensen af te werken. Het bevordert een betere absorptie van natuurlijke anti-cellulitis olie tijdens de massage en vergroot de reactie van je lichaam).
Deze massage is niet bestemd om rustgevend te zijn, het is meer gericht om de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem te verbeteren en het vetweefsel af te breken. Bij twijfel of vragen over de manuele anti-cellulitis massage: graag advies raadplegen bij uw massagetherapeut.
1 zone 30min massage + 15min koffie-scrub / 45min
2 zones 45min massage +15min koffie-scrub / 60min

7. Zwangerschapsmassage
Als je zwanger bent verandert er veel in je lichaam. Tijd voor jezelf nemen is dan extra belangrijk. Een massage mag niet gedurende de hele zwangerschap, daarom hier meer informatie over de voordelen van een massage tijdens zwangerschap.

Tijdens de zwangerschap kun je last krijgen van de zogenaamde zwangerschapsverschijnselen: vermoeidheid, last van je rug, nek of bekken, minder goed slapen, spataderen, vasthouden van vocht, moeilijkheid bij ademen, etc. Dit kan allemaal voor stress in je lichaam zorgen, wat natuurlijk weer niet goed is voor je baby. Een zwangerschapsmassage kan helpen om deze klachten te verminderen en je rustiger te voelen waardoor je je makkelijk kan ontspannen, ook tijdens de bevalling.

In het eerste trimester wordt nog afgeraden een zwangerschapsmassage te doen (ook gewone massages).Vanaf het tweede trimester (dus week 14 ongeveer) kan je terecht voor een zwangerschapsmassage. In principe kun je doorgaan met massages tot je moet bevallen.
Waarom zou jij eigenlijk een zwangerschapsmassage nemen?
• Ontspanning. Door de huid intensief aandacht te geven komen er chemische stoffen vrij in het lichaam dat kan leiden tot ontspanning. De stoffen zijn goed voor zowel jou en je baby.
• Lekker in jouw huid. Als je in het tweede trimester last krijgt van je rug en benen kan een massage verlichting bieden. In het derde trimester kun je dankzij de snel groeiende baby ook last krijgen van bekken en schouders. Een massage is dan een prima uitkomst.
• Versterking van het immuunsysteem, waardoor je minder vatbaar bent voor ziekten.
• Beter slapen. Zwangere vrouwen die regelmatig gemasseerd worden slapen beter.
• Minder stress. Massages verminderen de aanmaak van cortisol (het stresshormoon) in de hersenen waardoor je dus minder stress hebt.
• Afvalstoffen sneller kwijt. Tijdens een zwangerschapsmassage verbetert je bloedcirculatie en je lymfestelsel wordt gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen sneller door je lichaam vervoerd worden van en naar je baby.
• Verlichting bij spataderen. Dankzij de massage krijg je een beter doorbloeding, wat verlichtend kan werken bij spataderen.
• Minder kans op te vroeg geboren baby. Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen die regelmatig een zwangerschapsmassage kregen minder vaak een vroeggeboren baby kregen in vergelijking tot een groep zonder massages. Ook was de kans op een te lichte baby kleiner.

Hoe vaak kan je zichzelf laten masseren tijdens de zwangerschap?
Zo vaak als het nodig voelt! Bij twijfel: spreek jouw gynaecoloog aan.

In onze praktijk wordt zwangerschapsmassage op een gewone massagetafel uitgevoerd (geen zwangerschaps-massagetafel dus) . En het is zo bedoeld! Zo krijgt de therapeut meer toegang tot “moeilijke plekken” en kan ook meer druk uitvoeren waar nodig.
Deze massage is niet bestemd om zware spierspanningen te verwerken, want bij zwangere vrouwen werken wij niet met de triggerpoints. Zwangerschapsmassage is gericht om jouw lichaam in totaliteit te ontspannen, stress te verminderen en betere houding te bevorderen. Bij twijfel of vragen over de zwangerschapsmassage: graag advies raadplegen bij uw massagetherapeut.
Eerste massage is altijd 90min.
2e behandeling en verder: het is mogelijk om enkel aan een bepaalde zone te werken + altijd hoofd en buik = 60min / volledige massage van 90min of 120min.

8. Ayurvedische massage - Abhyanga
Wat is Ayurveda om te beginnen? Ayurveda is de kennis van een lang, gelukkig en gezond leven. Ayurveda is natuurlijk en allesomvattend, tijdloos maar toch modern. Het geheim van Ayurveda zit in het holistische principe en de kennis van onze eenheid met de natuur en haar wetmatigheden.
De complete Ayurvedische lichaamsmassage wordt Abhyanga genoemd en is oorspronkelijk bedoeld voor gezonde mensen en is daarmee onderdeel van de preventieve geneeskunde. Daarnaast helpt de Ayurvedische massage bij het genezen van veel verschillende klachten en is het onderdeel van een curative behandelprogramma.

Deze vorm van massage geeft niet alleen een prettige gewaarwording, maar helpt tevens bij voorkoming en genezing van talloze aandoeningen en werkt versterkend voor het zenuwstelsel. Jouw lichaam wordt met warme, medicinale kruiden oliën gemasseerd waarbij de bloedsomloop wordt gestimuleerd, de weefsels worden gevoed en de gewrichten en spieren worden versoepeld. Deze massage heeft een pijnstillend effect en is ook goed voor de huid. Bij deze massage worden automatisch de “nadi’s” – energiebanen en de “marma” – vitale energiepunten gestimuleerd waardoor het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest worden aangezet. De massage wordt aangepast aan jouw persoonlijke constitutie (dosha/Prakriti) en uw specifieke klachten (vikruti). Deze massage is zeer aanbevolen bij klachten zoals:
• Stress, angsten
• Huidaandoeningen
• Pijn, zenuwaandoeningen
• Algemene zwakte van de lichaam
• Psychische problemen
• Hoofdpijn, rugpijn, rsi
• Slapeloosheid
• Gewrichtsproblemen.

Abhyanga massage is uitgevoerd door een gediplomeerde Ayurveda Therapeut. Deze is niet bestemd om zware spierspanningen te verwerken, maar om jouw algehele lichaam in balans te brengen. Bij twijfel of vragen over de Abhyanga massage: graag advies raadplegen bij uw massagetherapeut.
90min

9. Shirodhara
Een Ayurvedische massage waarbij in een continue stroom warme olie over je voorhoofd druppelt heet Shirodhara. Om precies te zijn: over je ajna chakra, ook wel beter bekend als het derde oog. De plek die staat voor een hogere bewustzijn en intuïtie. En al lig je op een massagetafel onder comfortabele handdoeken en heeft de hele setting verdacht veel weg van een gewone massage, deze behandeling ‘masseert’ vooral je geest. Warme olie stroomt heel zachtjes uit een koperen pot die boven je hoofd hangt. Doordat je met je hoofd wat naar achteren gekanteld ligt stroomt de olie via je haar weg naar een bak op de grond.

Totale ontspanning!
Het voelt als een kilometers diepe ontspanning. En dat kan iedereen gebruiken. Shirodhara behandeling brengt vooral je hoofd (gedachten en geest) tot rust. Shirodhara stimuleert de werking van de hypofyse en de hypothalamus, die onder andere de hormoonbalans in ons lichaam regelen. Door de Shirodhara behandeling wordt de afscheiding van serotonine gestimuleerd, het “feelgood” hormoon dat ons gevoelens van rust en welbehagen geeft. Shirodhara is een belangrijke en zeer effectieve Ayurvedische behandelmethode die kan worden ingezet bij de vele neurologische problemen of psychische klachten, stress, zenuwspanning en slaapstoornissen (vooral als je veel vliegt en daarmee je slaap-waakritme flink is verstoord, kan een aantal Shirodhara-sessies van pas komen). Shirodhara kan ook uitstekend als preventieve behandeling worden toegepast om voorgenoemde klachten te voorkomen.

Waar moet je rekening mee houden?
Er komt met gemak een liter plantaardige (sesam of kruiden) olie uit zo’n pot en dus ook in jouw haar. Reken op een paar wasbeurten voordat het eruit is.

Een Shirodhara behandeling begint altijd zittend met een lichte hoofd-/nek- massage en wordt vervolgd door de 20-30min oliestroomsessie. Deze behandeling geeft mentale ontspanning.
Het is heerlijk om een losse behandeling te ondergaan maar voor een doelgerichte therapie wordt een aaneengesloten serie behandelingen aangeraden. Dit wordt in een kuurvorm aangeboden. Afhankelijk van de conditie zijn minimaal 5 tot 10 behandelingen noodzakelijk. De frequentie van de behandeling wordt op de individuele situatie aangepast. Bij twijfel of vragen over de Shirodhara massage: graag advies raadplegen bij uw massagetherapeut.
60min

10. Baby- / kindermassage
De babymassage is iets dat wij niet veel tegenkomen, want ze doorbreekt een eeuwenlange onenigheid tussen ouders en kind, die in de westerse cultuur is ingeslopen.
Er is in onze samenleving soms te veel angst voor aanraking en intimiteit. Liefdevolle aanraking is voor een baby even onontbeerlijk als zuurstof en voedsel.

Babymassage is afkomstig uit India en maakt deel uit Ayurvedische levensstijl. Daar worden baby’s dagelijks door hun moeder gemasseerd als onderdeel van de dagelijkse verzorging. Het is een ritmische massage waarin je liefdevol en aandachtig met je baby bezig bent. Ook in Europa ontdekken steeds meer ouders de voordelen van babymassage. Het is goed voor de baby en leuk om te doen. Babymassage heeft daarnaast nog allerlei voordelen voor de gezondheid en ontwikkeling van je baby. Door de massage worden de zintuigen van je kind geactiveerd en als je vrij stevig masseert, voelt je baby zich geborgen en ontspannen. Ook stimuleert de massage de darmpjes van je baby, wat darmkrampjes vermindert. En ook voor onrustige slapers kan een babymassage uitkomst bieden: veel baby’s slapen na een massage… Juist, als een baby.

Andere voordelen van een babymassage zijn:
• Minder huilen of onrustig zijn = beter slapen;
• Minder krampjes of constipatie;
• Minder pijn bij doorkomende tandjes.

Ook heeft babymassage een gunstige invloed op de ontwikkeling van de hersenen, de lichaamsgroei, de ademhaling en het immuunsysteem van jouw baby / kind.

Babymassage is zeer makkelijk om te leren om jouw kindje thuis zelf te kunnen masseren. Door je kind te masseren neem je echt even de tijd voor je kind en daar word je zelf ontspannen van. Ook voor moeders met een postpartum depressie werkt babymassage positief. Deze moeders voelen zich vaak minder gedeprimeerd en gestrest door hun baby regelmatig te masseren. Ook voor vaders kan het een goede manier zijn om tijd door te brengen met hun baby.

Wanneer je baby 4 weken oud is, kun je starten met babymassage. Voor die tijd is een massage te inspannend voor je baby. In principe kun je zo lang doorgaan met het masseren van je baby als je wilt. Maar: hoe ouder je baby wordt, hoe beweeglijker en daarmee moeilijker te masseren. Toch kun je ook als je kind wat ouder is nog het één en ander doen. Masseer bijvoorbeeld alleen nog de handjes of voetjes als je kind niet meer rustig wil blijven liggen. Kinderen die gewoon zijn om regelmatig gemasseerd te worden, vinden massage leuk en plezant.

Deze massage is gericht om je baby / kind te ontspannen en de band tussen ouder-kind te versterken. Als ouder ben je welkom om samen met de therapeut deel te nemen in het masseren. Bij twijfel of vragen over de baby-/ kindermassage: graag advies raadplegen bij uw massagetherapeut.
30min massage +15min “kennismaking” met het kind ( Het kan moeilijk zijn voor de kleine persoon om zich direct te laten aanraken door een onbekende volwassene).

11. Stoelmassage
De stress die werkdruk met zich meebrengt, vergt veel van ons lichaam en onze geest. Dat hoeft geen probleem te zijn, als we maar regelmatig ontspannen. Doen we dat niet, dan kunnen werkdruk, stress en een verkeerde houding tot zogenoemde kantoor klachten als: hoofdpijn, kramp in de nek of schouders, rugklachten, vastzittende spieren, stijve gewrichten en RSI. Stoelmassage op regelmatige basis kan deze klachten verminderen en helpen voorkomen. Stoelmassage is een welgekomen afwisseling tijdens een drukke werkdag.

In 20 minuten ben je ontspannen en weer opgeladen. De massage brengt lichaam en geest in balans. Ervaring wijst uit dat het beste resultaat wordt bereikt bij een minimale frequentie van 2 stoelmassages per maand. Al na enkele behandelingen voel je het verschil.
Stoelmassage is voor iedereen geschikt en met name bedoeld voor mensen die:
• Constant in dezelfde houding werken;
• Dagelijks repeterende handelingen uitvoeren;
• Een hoge werkdruk ervaren.

Het resultaat van een stoelmassage op regelmatige basis: bewustwording van eigen werkhouding, lichamelijke en geestelijke ontspanning, soepelheid van spieren en gewrichten, toename concentratievermogen, doorstroming van de bloedcirculatie, doorstroom van energie, herstel van spierweefsel, prikkeling van het zenuwstelsel en last but not least – meer werkplezier!
Deze massage is uitgevoerd in zittende positie op een speciale ergonomische stoel met jouw kleren aan en zonder olie. Bij twijfel of vragen over de stoelmassage: graag advies raadplegen bij uw massagetherapeut.
20min

12. Klassieke hoofdmassage
Door spanningen en stress voelt het gebied van hoofd, nek en schouders vaak stram aan. Het hoofd en de schouders zijn belangrijke energiecentra van ons lichaam. Als je gestresseerd bent of boos, hopen spanningen zich op en uit het zich in hoofdpijn, pijn in de nek of schouder-gebied. Door stevige en zachte massagebewegingen wordt gezorgd dat blokkades worden opgeheven en kan het voor verlichting zorgen bij pijn door stress of migraine.

De effecten van een hoofdmassage zijn niet alleen lichamelijk maar werken ook mentaal door. Hoofdmassage kalmeert en ontspant, en het kan zorgen voor een betere nachtrust.
Omdat ons hoofd het centrum van het zenuwstelsel is, brengt een hoofdmassage het hele zenuwgestel tot rust. Massage van de slapen verbetert het gezichts- en concentratievermogen, en brengt ook een toestand van geconcentreerd bewustzijn. Massage van de wenkbrauwen ontspant het hele lichaam en is vooral heilzaam voor de ogen en het zenuwgestel. Massage van het voorhoofd versterkt het gezichts- en concentratievermogen. Nog meer voordelen van een hoofdmassage:
• Verbetert de toevoer van verse zuurstof en glucose naar de hersenen;
• Ontspant het zenuwstelsel en elimineert de vermoeidheid als gevolg van mentale spanning en druk;
• Verbetert de circulatie van het vitale hersen- en ruggenmergvocht;
• Verhoogt de afscheiding van groeihormonen en enzymen, die noodzakelijk zijn voor de groei en ontwikkeling van de hersencellen;
• Verhoogt het niveau van prana (levensenergie) in de hersenen;
• Voorkomt burnouts;
• Vertraagt haaruitval en vroegtijdig kaal en grijs worden.

Deze massage wordt uitgevoerd met olie, dus hou er rekening mee dat je na een hoofdmassage waarschijnlijk je mooie kapsel zal missen. Bij twijfel of vragen over de hoofdmassage: graag advies raadplegen bij uw massagetherapeut.
30min
60min

13. Voetmassage
Wat is voetreflexmassage?
Je voeten eerst met een ontspannend bad even laten bijkomen. Daarna beginnen wij met massage. Kneden, drukken, wrijven…. Je zakt langzaam weg. Je lichaam ontspant zich en je geest komt tot rust. Dit is voetreflexologie.

Onder je voet bevinden zich allerlei zogenaamde reflexzones en drukpunten, die in verbinding staan met de rest van je lichaam (je organen, beenderen, weefsel, spieren en dergelijke). Deze zienswijze is gebaseerd op een eeuwenoude oosterse methode die ervan uitgaat dat lichaam en geest 1 geheel zijn.

Door bepaalde punten onder je voet te stimuleren kun je bepaalde blokkades in je lichaam opheffen. Gevolg is dat de energie dan weer vrij kan stromen. Wat er gebeurt, is dat de zelfhelende werking van je lichaam wordt gestimuleerd. Afvalstoffen kunnen je lichaam verlaten. Daarom wordt na een voetmassage ook vaak geadviseerd om veel water te drinken. Dat ondersteunt de afvoer van afvalstoffen. Na afloop van zo’n massage voel je je dan ook vaak al een stuk lichter en prettiger.
Voetmassage is geschikt voor iedereen en heeft een positief effect op diverse lichamelijke en geestelijke klachten.
Deze massage is niet geschikt voor zwangere vrouwen in het eerste trimester. Bij twijfel of vragen over de voetmassage: graag advies raadplegen bij uw massagetherapeut.
30min (zonder voetbad)
60min (met voetbad bad)

14. Zware-benen behandeling
Heb je vaak last van zware benen?
Dat wordt mogelijk veroorzaakt door een slechte bloedcirculatie, bijvoorbeeld vanwege te weinig beweging en gewichtstoename. Dit gaat vaak gepaard met spataders en komt vooral veel voor bij mensen boven de vijftig.

Spieren hebben veel functies. Ze zorgen ervoor dat we kunnen gaan en staan. Waar veel mensen niet aan denken, is dat ze eveneens de bloedcirculatie ondersteunen. Spieractiviteit dient als een soort pomp, het duwt ons bloed voort. Als je lang stil zit, kan de bloedcirculatie vertragen. Het bloed stroomt niet goed terug naar het hart en hoopt zich op in de aders in de benen en voeten. Bloed transporteert ook vocht; dit blijft achter in de weefsels. Hierdoor kun je last krijgen van zwellingen (oedeem). Dit zorgt voor een extra zwaar en vermoeid gevoel in je benen en voeten.

Massage kan je op een doeltreffende wijze helpen om klachten als vermoeide benen en voeten te verminderen.
De zware-benen behandeling omvat verschillende technieken die aangepast zijn aan jouw persoonlijk probleem. Dit kan cupping zijn, manuele lymfedrainage, maderotherapie of massage gun gebruik – wij bespreken het allemaal met jou samen en vinden de meest toepasselijke en minst pijnlijke oplossing.

Deze massage is therapeutisch aangeboden en geeft weinig zichtbaar effect bij een losse behandeling. Het is heerlijk om een losse behandeling te ondergaan maar voor een doelgericht effect wordt een aaneengesloten serie behandelingen aangeraden. Dit wordt in een kuurvorm aangeboden. Afhankelijk van de conditie zijn minimaal 5, 10 of 15 behandelingen noodzakelijk. De frequentie van de behandeling wordt aan de individuele situatie aangepast. Bij twijfel of vragen over de zware-benen behandeling: graag advies raadplegen bij uw massagetherapeut.
30min
60min

15. Rugmassage
Onze rugmassage bestaat uit nek-, schouder- en rugmassage en is in het bijzonder geschikt voor mensen met een kantoorbaan of een ander beroep met weinig lichaamsbeweging.
Het hoofddoel van het masseren van de nek, schouders en rug is om specifieke lichamelijke functies te verbeteren, voor verlichting te zorgen en het verminderen van vermoeidheid en stress.
De spieren worden weer heerlijk soepel en ontspannen, de productiviteit stijgt als gevolg van de nieuwe energie die men krijgt en, als mensen beter in hun vel zitten, voelen zij zich ook een stuk positiever.
Rugmassage omvat verschillende technieken die aangepast zijn aan jouw persoonlijk probleem. Dit kunnen deep tissue technieken zijn, maar ook cupping, Madero therapie of body-gungebruik – wij bespreken het allemaal met jou samen en vinden de meest toepasselijke en minst pijnlijke oplossing.

Deze massage is liefst therapeutisch aangeboden, maar kan ook per sessie geboekt zijn. Bij twijfel of vragen over de rugmassage: graag advies raadplegen bij uw massagetherapeut.
30min
60min

16. Helende buikmassage
Overbelaste organen en vastgezette emoties en blokkades in de darmen leiden vaak tot buikklachten. Een helende buikmassage is een effectieve behandeling om je klachten rondom de navel bij de kern aan te pakken. Jouw buik is jouw basis – alles in de buik vormt de kern van jouw gezondheid. Darmproblemen hebben invloed op je gehele interne systeem, waardoor jij je minder fit voelt en veel last hebt van pijn. Je kunt last hebben van dunne ontlasting, obstipatie, buikkrampen of een opgezette buik door lucht. Deze symptomen staan ook wel bekend onder de naam van prikkelbaredarmsyndroom.

Een knelpunt in de darmen leidt vaak ook tot een minder goed functioneren van de andere organen. Deze buiklachten komen vaak door emotionele of fysieke blokkades die met een darmmassage worden verwijderd. Misschien heb je een ongezond eetpatroon, heb je last van slapeloosheid of ervaar je veel stress op je werk of in je privéleven. Met een massage voor de buik kan de energie vrijelijk stromen en zullen de klachten afnemen.
Het ontvangen van buikmassage is misschien wel een van de intiemste massages die een mens kan ontvangen in de wereld van massage. De buik is zo zacht en weerloos, en zo verbonden met emotie, gezondheid, het diepste ik, en ervaart daarenboven ook wellicht nog sensualiteit. De buikmassage ondergaan en accepteren vraagt van de ontvanger vertrouwen en overgave.
Deze massage begint op jouw rug om eerste contact te leggen en makkelijker te kunnen ontspannen. Daarna wordt je buik gemasseerd. Buikmassage is geschikt voor iedereen. Bij twijfel of vragen over de buikmassage: graag advies raadplegen bij uw massagetherapeut.
30min

17. Cupping therapie
Belangrijk! Wij spreken over koud (zonder vuur) en dry (zonder sneetjes) cupping, alsook moving cuppen (masseren met cups).

Cupping is een zuigtechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van cups die vacuüm worden gezogen op je huid. Op het eerste gezicht ziet het er wat vreemd uit, maar de werking is zeer krachtig. Omdat de huid vacuüm wordt gezogen in de cup, gaat ze omhoog staan. De kracht van het vacuüm is heel sterk waardoor het meteen zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding. Cupping is een techniek die veel wordt gebruikt om stagnaties van energie op te lossen. Deze methode werkt ook zeer effectief bij het verminderen van cellulitis in verschillende stadia, zowel bij de medium als de harde variant van cellulitis. De stofwisseling in de vetcellen wordt geactiveerd, ook de niet verharde vetcellen waarvan de stofwisseling niet meer functioneert (de harde en pijnlijke bobbels in het weefsel) worden weer in beweging gezet. Deze methode is goed te combineren met een massage. Door de verstoringen in het weefsel kunnen er blauwe plekken ontstaan die binnen een paar dagen vaak weer verdwijnen.

Omdat de kracht van cupping sterker is dan massage, heeft het een diepere werking. Wanneer je klant voor de eerste keer een cupping behandeling ondergaat, is het geadviseerd om nooit meteen voluit te cuppen. Het is belangrijk rustig op te bouwen en te kijken hoe het lichaam reageert. Je kunt een cupping behandeling maximaal een keer in de week/ twee weken ondergaan. Zijn de rode vlekken nog niet weg? Wacht dan nog een weekje langer met het boeken van een volgende behandeling. Om op lange termijn klachtvermindering te ervaren is het raadzaam om meerdere behandelingen te ondergaan. Cupping is zeer geschikt bij klachten als:
• burnout / stress
• vermoeidheidsklachten
• pijnlijke/ vastzittende spieren
• schouder/ nekklachten
• rugklachten
• doorbloedingsstoornis
• beginnende verkoudheid
• overbelasting
• astma
• migraine
• cellulitis

Deze behandeling is niet geschikt voor zwangere vrouwen in het eerste trimester, mensen met hernia, kanker (minimaal remissie van 5 jaar), bloedziekten, spataderen, flebitis, nierfalen, levercirrose of geschiedenis hiervan, hoge bloeddruk, diabetes 1, bloedverdunnende medicijnen, permanente fillers. Bij twijfel of vragen over cupping: graag advies raadplegen bij uw massagetherapeut.
30min
60min

18. Massage Gun behandeling
Het Massagepistool of Massage Gun is een krachtig massageapparaat. In het geval van stijve spieren door uw dagelijkse activiteiten of door het sporten, kunt u vast wel een massageapparaat gebruiken dat uw spieren zal ontspannen.
De Massage Gun is een klein en handig elektrisch apparaat dat werkt met percussie en vibratie op verschillende niveaus van intensiteit. Meestal wordt een Massage Gun gebruikt door sporters; lokaal op een spiergroep die het meest spanning heeft opgehoopt. Dit apparaat heeft een diepe werking op verschillende weefsels en is daarom ook zeer effectief in een full-body massage.

Met een full-body massage gun behandeling krijg je positieve resultaten bij problemen als lymfestagnatie, algemene vermoeidheid, spierzwakte, spierpijn en cellulitis. Full-body massage gun is een intensieve behandeling die je niet moet onderschatten. Het is geadviseerd om geen activiteiten in te plannen na zo’n behandeling.

Het is heerlijk om een losse behandeling te ondergaan maar voor een doelgerichte therapie wordt een aaneengesloten serie behandelingen aangeraden. Dit wordt in een kuurvorm aangeboden. Afhankelijk van de conditie zijn minimaal 5, 10 of 15 behandelingen noodzakelijk. De frequentie van de behandeling wordt op de individuele situatie aangepast. Bij twijfel of vragen over de Massage Gun behandeling: graag advies raadplegen bij uw massagetherapeut.
Per zone 20min / 30min
Full-body 90min

19. Maderotherapie
Wat is Maderotherapie?
Madero betekent “hout” in het Spaans. Maderotherapie komt uit Zuid-Amerika. Het is een holistische massagetechniek met speciaal ontworpen houten elementen (rolling pins) die in verschillende maten en vormen beschikbaar zijn. Elk houten element heeft een specifiek gebruik voor een bepaald deel van het lichaam. Het is dus een behandeling die gebruik maakt van anatomisch gevormde houten instrumenten om de lichaamscontouren te verbeteren door vetcellen af te breken en via diepe massage het lymfatisch drainagesysteem van het lichaam te activeren, waardoor het afgebroken vet kan worden afgevoerd en uitgescheiden.
Door specifieke druk op bepaalde plaatsen van het lichaam uit te oefenen helpt deze therapie om de lichaamscontouren te accentueren, cellulitis te verminderen en om gewichtsverlies te ondersteunen. Daarnaast heeft deze therapie een relaxerende werking op lichaam en geest, het vermindert stress en stimuleert de bloedcirculatie en het lymfesysteem van het lichaam. Het is ook een vorm van bindweefselmassage.

Maderotherapie is nog niet goed bekend in België, maar het levert nu al uitstekende resultaten bij onze klanten.
Wat zijn belangrijkste voordelen van maderotherapie?
• het is 100% natuurlijk en niet invasief
• maakt de spieren soepel
• maakt de huid glad
• krachtig lymfedrainage
• helpt eliminatie van toxinen
• versnelt het metabolisme van het lichaam
• verbreekt cellulitis vetcellen

Maderotherapie is dus onder andere een prachtige lichaamsmodellering middel, dat vaak veel minder pijnlijk is dan andere technieken.
Tijdens de eerste 3 behandelingen kan het gevoelig zijn. Je moet er ook rekening mee houden dat maderotherapie niet oppervlakkig werkt. Een diepe “workout” voor alle weefsels zorgt dat je je moe kan voelen na de behandeling, langer slaapt dan normaal in de eerstvolgende dagen, lichte hoofdpijn ervaart (toxinen worden vrijgelaten in het bloed).
Na de 3de behandeling vallen klanten in slaap tijdens deze massage – het wordt dus volledig pijnloos en zelfs relaxerend.

Het is heerlijk om een losse behandeling te ondergaan maar voor een doelgerichte huidverbetering en anti-cellulite wordt een aaneengesloten serie behandelingen aangeraden. Dit wordt in een kuurvorm aangeboden. Afhankelijk van de conditie zijn minimaal 5, 10 of 15 behandelingen noodzakelijk. De frequentie van de behandeling wordt aan de individuele situatie aangepast. Bij twijfel of vragen over de Maderotherapie behandeling: graag advies raadplegen bij uw massagetherapeut.
60min

20. Honing detox-massage
Honingmassage is een vorm van bindweefselmassage waarbij gebruik wordt gemaakt van honing. De bloedcirculatie van het onderhuids weefsel wordt sterk geactiveerd, waarbij de toxines en stofwisselingsslakken worden losgemaakt en uitgeleid. Daarnaast is het een heel effectieve methode voor huidverbetering als anti-cellulite-behandeling, ontgifting en het verlichten van spier- en gewrichtspijn. Honingmassage werkt als een natuurlijke peeling en draineert, verzorgt, verzacht en verstevigt de huid. Honing bevat diverse natuurlijke suikers, mineralen en sporenelementen die de huid vernieuwen en in de diepte voeden om haar heerlijk glad, sterk en onweerstaanbaar zacht te maken.
Aansluitend wordt een verkoelende gel aangebracht, met als resultaat ontspannen spieren en heerlijk schone en verzorgde huid. Het regelmatig ondergaan van deze massage zal de algehele weerstand van het lichaam positief ten goede komen.

Alle voordelen op een rij:
• intensieve peeling, stimuleert de huidvernieuwing
• anti-bacteriële en ontstekingsremmende werking
• voorkomt infecties en vermindert oedeem
• toxines en stofwisselingsslakken worden losgemaakt en uitgeleid
• stimuleert de stofwisseling, weefselgroei en weefselregeneratie
• voedt de huid diep en heeft een anti-oxiderende werking
• houdt de huid jong, glad en soepel
• verfijnt en elimineert fijne lijntjes, houdt de huid jong en elastisch
• verhelderd de doffe huid, egaliseert en voorkomt huidverkleuringen
• effectieve behandeling tegen onzuivere huid en acné

Het is heerlijk om een losse behandeling te ondergaan maar voor een doelgerichte huidverbetering en anti-cellulite wordt een aaneengesloten serie behandelingen aangeraden. Dit wordt in een kuurvorm aangeboden. Afhankelijk van de conditie van de huid zijn minimaal 5, 10 of 15 behandelingen noodzakelijk. De frequentie van de behandeling wordt op de individuele situatie aangepast.

Honingmassage is bijzonder geschikt voor mensen die van een hele stevige massage houden, wordt afgeraden voor mensen met een allergie voor bijenproducten en is niet geschikt voor mensen met beharing. Ons advies is om na de honingmassage 12 uur niet te douchen met zeep.
Bij twijfel of vragen over de honingmassage: graag advies raadplegen bij uw massagetherapeut.
30min
60min

Oorkaarsen worden al eeuwenlang toegepast bij diverse klachten aan het oor. Oorkaarsen stimuleren de doorbloeding en lymfestroom in oren, keel, neus- en bijholten. Ze werken diep in op de diep in het oor liggende acupunctuurpunten, het trommelvlies, het middenoor en het evenwichtsorgaan.
Oorkaarsen kunnen verlichting geven bij diverse klachten aan het hoofd, zoals verkoudheidsklachten, oorklachten en hoofdpijnen. De warmte die vrijkomt bij het branden van de oorkaars activeert de bloedsomloop in het oor en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. Bovendien vermindert het de druk in het hoofd bij onder andere hoofdpijn, verkoudheid en ontstekingen van de holtes. Eventueel vuil uit het oor wordt opgezogen en vind je later mogelijk terug in de oorkaars. Ook wordt het afweersysteem gestimuleerd.

De damp van de kruiden gaat door het trommelvlies heen en bereikt het middenoor, het evenwichtsorgaan, mond-, neus en keelholten. Daar kan het nog een extra werking geven.
De oorkaarsbehandeling heeft een verzachtend effect op het gehele oorgebied.

Wanneer de oorkaars wordt aangestoken ontstaat er een lichte onderdruk, het zogenaamde schoorsteeneffect, dit zorgt voor een licht zuigende werking op het oor. De natuurlijke beweging van de vlam zorgt voor trillingen die samen met de warmte een effect hebben op het trommelvlies en de gehoorgang. Tijdens de oorkaarsbehandeling hoor je een ruisend geluid, sommigen noemen het het geluid van de zee of een knapperend haardvuurtje. De oorkaarsbehandeling is daarom heerlijk ontspannend.

Oorkaarsen zijn langwerpige, holle “stokjes” van opgerold katoen. Dit katoen is gedrenkt in pure bijenwas vermengd met een kruidenmengsel. De oorkaarsen zijn vervaardigd uit 100% natuurlijke grondstoffen. De bijenwas geeft een verzachtend effect. De kruiden die gebruikt worden zijn vaak salie en kamille, deze kruiden hebben een positief effect op het oorgebied. De kaarsen worden zo gerold dat hij precies bovenop de gehoorgang past en niet in de gehoorgang gestopt kan worden.
Bij welke klachten kunnen oorkaarsen verlichting geven?
• oorklachten (doofheid, oorruis, oorsuizingen, oordruk (vb na zwemmen of vliegtuig), doorbloedingsproblemen van het oor, tevens worden oorkaarsen gebruikt als pijnloos alternatief voor oorspuiten omdat ze overtollig oorsmeer kunnen losmaken en verwijderen, ziekte van menière (duizelingen, oorsuizen, gehoorverlies))
• verkoudheidsklachten/griepklachten (voorhoofdsholte- en bijholteproblemen of ontstekingen, neusklachten, keelklachten etc)
• diversen (hoofdpijn, migraine, druk op het hoofd, slapeloosheid, stress, oververmoeidheid, snurken, de energiecirculatie en coördinatie van de twee hersenhelften wordt gestimuleerd)

Een oorkaarsbehandeling is in principe voor iedereen geschikt.
Gebruik oorkaarsen niet als een vervanging voor professionele medische diensten en behandelingen.
Een oorkaarsbehandeling wordt uitgevoerd op een massagetafel. Wij starten altijd met een lichte hoofdmassage, daarna kan je op je zij gaan liggen met het hoofd op een kussentje of opgerolde handdoek. Per behandeling zijn er 2 oorkaarsen nodig, 1 per oor. Een oorkaars brandt ongeveer 10 tot 12 minuten. Een oorkaarsbehandeling is pijnloos.
30min

22. Lichaamspakking
Lichaamspakkingen zijn door de intens diepe werking ideaal voor ontspanning en zijn enorme toevoeging op een massage omdat ze het lichaam zowel detoxen als voeden.
Je voelt gewoon dat je hele lichaam in korte tijd een enorme boost krijgt en dan dat gevoel na afloop: werkelijk als herboren. Dit komt omdat lichaamspakkingen heel snel de stofwisseling activeren en de vochthuishouding reguleren. Ze werken zowel ontgiftend, vitaliserend en voedend (vanwege de heilzame stoffen en mineralen die niet alleen in de huid maar ook in de diepere weefsels doordringen).

Er zijn vele doelen die je met een lichaamspakking kunt bereiken. Ze kunnen worden ingezet om te ontspannen of te verkwikken, de huid te verstevigen of de behandeling van een droge huid. Daarnaast zijn lichaamspakkingen populair als aanvulling op lymfedrainagebehandelingen met als doel gewichtsverlies. Het resultaat van deze behandelingen zal voornamelijk vochtverlies zijn.

Ook het bewegingsapparaat kan veel baat hebben bij lichaamspakkingen. Denk bijvoorbeeld aan het afvoeren van overtollige afvalstoffen na een zware sportinspanning. Het verzorgen van pijnstilling en het stimuleren van de doorbloeding bij reumatische klachten en fybromyalgie.

De behandeling start met het scrubben van de huid (met natuurlijk huid-scrub) waardoor je huid gereinigd wordt en de pakking beter kan opnemen. Dan wordt de verwarmde pakking zorgvuldig op je lichaam aangebracht. Daarna wordt het lichaam in een warmtedeken met folie gewikkeld. De verwarming van het lichaam versterkt de werking van de pakking en het bevordert de afslanking. De pakking moet 20 minuten intrekken en wordt daarna met vochtige doeken afgenomen of afgespoeld onder de douche.

Na deze inleidende behandeling is niets heerlijker dan een ontspannende massage met een heerlijk geurende olie.
Er zijn verschillende producten die als grondstof kunnen dienen voor een lichaamspakking.:
1. Algenpakking (detox en anti-age)
Een algenpakking is rijk aan mineralen, vitaminen en voedende elementen. Aan zeewater en zee-algen zoals spirulina wordt al langer een geneeskrachtige en ontspannende werking toegeschreven. Een algenpakking heeft als doel het lichaam en de huid een voedende en mineraliserende werking te geven, zoals anti-rimpel, afslanking (jodium), acnebehandelingen (door absorptie van teveel aan talg uit de poriën), anti-veroudering behandelingen, afslankingsbehandelingen. Het zuivert, mineraliseert, regenereert, reguleert de vochthuishouding en voedt de huid. Het werkt ontgiftend, de celstofwisseling wordt gestimuleerd zodat afvalstoffen worden afgevoerd, de vetstofwisseling wordt geactiveerd en het vochtgehalte in de huid wordt hersteld.
Contra-indicaties: personen die een overgevoeligheid aan jodium hebben, die een snel werkende schildklier hebben of een operatie aan de schildklier hebben ondergaan.
2. Klei/leem pakking (detox)
Klei (of leem) is een natuurproduct. Het is rijk aan enzymen en bevat veel mineralen. Dit zijn anorganische stoffen zoals magnesium, natrium, kalium, ijzer, silicium, calcium en komen bijvoorbeeld uit de bodem van vulkanische gebieden. Er zijn veel verschillende soorten klei. De soorten die het meest gebruikt worden de gezondheidszorg/schoonheidsverzorging heb ik hier op een rijtje gezet.

Een kleipakking bestaat uit een paar vaste bestanddelen waarbinnen je kunt variëren. Een pakking van alleen klei en water/hydrolaat zal voornamelijk vocht en/of afvalstoffen uit de huid trekken, bijvoorbeeld om zo een herstelproces op gang te brengen. Dat heeft als doel om het lichaam van zijn gifstoffen te ontdoen en dus te zuiveren. Als je met je pakking ook iets in de huid wil brengen hebben we een oliegedeelte nodig en een emulgator om de olie te laten mengen met de vloeistof.

Verdere toevoegingen kunnen zijn: hydrolaten i.p.v. water, een extract, gedroogde kruiden/wortel vermalen tot poeder door de klei, oliemaceraten, etherische oliën.
Er zijn verschillende manieren om een kleipakking samen te stellen. Er kan worden gekozen voor een vloeistof / kleipakking, een olie / kleipakking of een olie/vloeistof/klei pakking.
• Groene Klei: bestaat uit minerale zouten, sporenelementen en enzymen voor medicinaal en cosmetisch gebruik. Het werkt zuiverend, herstellend/ ontstekingsremmend en opbouwend. Groene klei zuigt gifstoffen uit het lichaam en geeft in- en uitwendig mineralen af. Het verbetert de doorbloeding en bevordert het energetisch lichamelijk evenwicht. Heb je een gevoelige huid, dan kun je beter de witte klei nemen.
• Witte Klei: mineraalarm en daardoor zacht voor gevoelige en droge huid. Voor de lymfe en veneuze circulatie. Reinigt de huid mild en stimuleert de aanmaak van collageen.
• Rode Klei: bevat veel ijzer. Deze klei is te gebruiken voor mensen met een droge huid. Het is een versterkende klei met een natuurlijke bron van mineralen en spoorelementen. Geeft glans en vitaliteit. Bevordert de bloedcirculatie
• Gele Klei: voor ontgifting. De werking van gele klei is wat zachter als bijvoorbeeld de groene klei. Hij werkt harmoniserend voor een wat geïrriteerde huid (geprikkelde huid, roodheid, zonnebrand).
• Zwarte/Blauwe Klei: algemeen tonisch voor huid en haar.
Er zijn geen bijwerkingen bekend van deze pakking.

3. Honing (detox en antioxidant effect)
Honing, gemaakt door bijen uit nectar van bloemen, bevat diverse enzymen, suikers, mineralen en sporenelementen. Deze hebben een voedende waarde voor de huid. Daarnaast bevat honing veel milde zuren, die ook van nature in het lichaam voorkomen. Omdat de pH-waarde van de huid licht zuur is, kan honing bijdragen tot versterking van de “zuurte beschermingslaag” van de huid. Deze pakking heeft als doel om het lichaam te ontgiften, te hydrateren en te verzachten. Honing houdt het vocht vast en haar bestanddelen voeden de huid. Het verfrist en de huid wordt vernieuwd en met dieptewerking gevoed. Het kalmeert de huid en bovendien heeft het een antibacteriële werking. Na de behandeling is de huid glad, sterk en zacht en wordt de elasticiteit verhoogt en rimpels voorkomen.

Het is heerlijk om een losse behandeling te ondergaan maar voor een doelgerichte huidverbetering en anti-cellulite wordt een aaneengesloten serie behandelingen aangeraden. Dit wordt in een kuurvorm aangeboden. Afhankelijk van de conditie zijn minimaal 5, 10 of 15 behandelingen noodzakelijk. De frequentie van de behandeling wordt op de individuele situatie aangepast. Bij twijfel of vragen over de lichaamspakkingen: graag advies raadplegen bij uw massagetherapeut.
60min

23) Ayurvedische consultatie
Wat is Ayurveda om te beginnen? Ayurveda is de kennis van een lang, gelukkig en gezond leven. Ayurveda is natuurlijk en allesomvattend, tijdloos maar toch modern. De toepassing ervan is eenvoudig en onafhankelijk van waar we vandaan komen en waar we leven, welke voorkeuren en aversies we hebben. Het geheim van Ayurveda zit in het holistische principe en de kennis van onze eenheid met de natuur en haar wetmatigheden. Ayurveda wijst ons de weg naar een leven in balans – de basis voor een volmaakt welzijn, natuurlijke schoonheid en duurzame gezondheid.
Geen mens is hetzelfde. Ieder van ons heeft een eigen lichamelijke constitutie en een individueel bewustzijn. Onze gezondheid wordt beïnvloed door onze afkomst, onze aanleg, ons gedrag, onze omgeving en door alles wat we zien, horen, voelen en beleven.
Daarom houdt de Ayurveda bij zijn adviezen voor een duurzame en allesomvattende gezondheid rekening met alle facetten van het leven.

Deze holistische zienswijze weerspiegelt de 20 benaderingen van de Ayurveda, waaronder:
• het bewustzijn (activering van zelfgenezende krachten door Transcendente Meditatie)
• vedische geluids- en muziektherapie
• yoga
• ademtherapie (pranayama)
• kleur- en aromatherapie
• de ayurvedische polsdiagnose
• de vedische astrologie, jyotish
• adviezen voor een evenwichtige, individuele voeding voor ieder type
• dagelijkse routine en seizoens routine
• ayurvedische reinigingskuren en
het gebruik van plantaardige en minerale voedingssupplementen.

Volgens Ayurveda vinden we de sleutel tot het welbevinden in het inzicht in de drie ayurvedische basisenergieën: Vata, Pitta en Kapha. Al onze fysieke, mentale en psychische eigenschappen geven uitdrukking aan een volkomen individuele combinatie van deze basiskrachten in onze persoonlijkheid. Ze vormen ons ‘ayurveda-type’, onze innerlijke aard, de blauwdruk voor een lang en gezond leven – onmiskenbaar en uniek als een vingerafdruk.